14
jun

Mesoterapi

Mesoterapi i Malmö kan du boka hos oss på Decoos. Priser hittar du här.

Vad är mesoterapi och vad används det för? 

Mesoterapi är en kosmetisk behandling där mikroinjektioner med olika aktiva ämnen ges i huden, såsom vitaminer, hyaluronsyra, peptider och mineraler. Huden tar upp ämnena ”inifrån” vilket hjälper till att korrigera och återställa hudens elasticitet och lyster. Mesoterapi används för att förbättra hudens tillstånd i ansiktet, på halsen, dekolletaget och kroppen. De främsta målen med mesoterapi inkluderar: 

● Återfuktning och näring av huden. 

● Förbättring av hudens ton och elasticitet. 

● Minskning av synligheten av rynkor och fina linjer. 

● Behandling av hyperpigmentering. 

● Korrigering av celluliter och lokala fettdepåer. 

● Behandling av håravfall (alopeci). 

● Motverka samt åtgärda befintliga rynkor, fina linjer, celluliter, förslappad hud, pigmentfläckar samt bristningar. 

Möjliga biverkningar 

Precis som vid alla kosmetiska behandlingar kan mesoterapi ha biverkningar. De vanligaste inkluderar: 

● Rodnad och svullnad vid injektionsstället. 

● Blåmärken och små blodutgjutningar. 

● Klåda eller lätt sveda. 

● Allergiska reaktioner på injicerade ämnen. 

● Infektion (mycket sällsynt, vid bristande sterilitet). 

Vad skiljer mesoterapi från biorevitalisering? 

Biorevitalisering är en specifik typ av mesoterapi där huvudkomponenten är hyaluronsyra. De främsta skillnaderna mellan mesoterapi och biorevitalisering är: 

Sammansättning av preparat: I mesoterapi används cocktails med olika aktiva ämnen (vitaminer, mineraler, enzymer etc.), medan biorevitalisering huvudsakligen består av hyaluronsyra. 

Syftet med behandlingen: Mesoterapi syftar till att lösa många problem (återfuktning, näring, bekämpning av celluliter etc.), medan biorevitalisering främst fokuserar på djup återfuktning och föryngring av huden genom att fylla på hyaluronsyrareserverna. 

Effekter: Biorevitalisering ger oftast snabba synliga resultat i form av återfuktad och strålande hud. Mesoterapi kan kräva fler sessioner för att uppnå synliga resultat, eftersom det fungerar mer komplext. 

Exempel på preparat vi arbetar med:

1. Juvederm Volite 

Beskrivning: En innovativ injektionsbehandling som använder hyaluronsyra för att förbättra hudens kvalitet och fuktnivåer. Volite är speciellt utformad för att ge långvarig återfuktning och en slätare hudstruktur. 

2. Belotero Revive 

Beskrivning: En skinbooster som innehåller en unik kombination av hyaluronsyra och glycerol. Belotero Revive är designad för att förbättra hudens fuktnivå, elasticitet samt fasthet och för att motverka uppkomsten av fina linjer. 

3. Profhilo 

Beskrivning: En bioremodelleringbehandling som innehåller en hög koncentration av hyaluronsyra. Profhilo förbättrar hudens elasticitet och fuktnivåer, vilket ger en lyftande och åtstramande effekt. 

4. Ejal40 

Beskrivning: En biorevitaliserande produkt som innehåller hyaluronsyra och används för att förbättra hudens elasticitet, struktur och återfuktning. 

5. Cytokare 

Beskrivning: En serie mesoterapiprodukter som innehåller vitaminer, aminosyror och hyaluronsyra. Cytokare hjälper till att revitalisera huden, minska rynkor och förbättra hudens övergripande hälsa. 

6. REVITACARE HAIRCARE 

Beskrivning: En mesoterapibehandling specifikt utformad för hårbotten. Den innehåller vitaminer och mineraler som stärker hårsäckarna, förbättrar hårväxten och minskar håravfall. 

7. SUNEKOS 

Beskrivning: En injektionsbehandling som kombinerar hyaluronsyra och aminosyror för att stimulera produktionen av kollagen och elastin. SUNEKOS används för att återställa volym, reducera rynkor och förbättra hudens elasticitet. 

Viktigt att veta 

Nyligen har även andra behandlingar börjat kallas för mesoterapi i marknadsföringssyfte. Behandlingar där man inte använder nål kan på inget sätt liknas vid klassisk mesoterapi, det är att erbjuda mesoterapi utan mesoterapi! Hudbehandlingar utan nål eller preparat som sprutas in under huden görs vanligtvis av hudterapeuter eller sjuksköterskor och kan i bästa fall utgöra ett komplement till en riktig mesoterapibehandling utförd av en legitimerad läkare. 

Slutsats 

Mesoterapi och biorevitalisering är effektiva kosmetiska behandlingar som syftar till att förbättra hudens tillstånd. Valet av behandling beror på dina individuella behov och önskade resultat. En konsultation med en erfaren kosmetolog hjälper dig att avgöra vilken behandling som passar dig bäst.